ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023
Αίθουσα 1
O διεθνής διαγωνισμός οίνων Concours Mondial de Bruxelles, παρουσιάζει στους επισκέπτες της Αφρός & Νέκταρ μία επιλογή από σπουδαία, βραβευμένα κρασιά, αφρώδη και γλυκά, σε μία μοναδικής εμβέλειας και ενδιαφέροντος γευστική δοκιμή.
Οι επισκέπτες της Αφρός & Νέκταρ θα μπορούν να επιλέξουν και να δοκιμάσουν μέχρι 10 διαφορετικά κρασιά ανάμεσα στα 90 που θα παρουσιαστούν από 20 χώρες, σε μία ή περισσότερες από τις τρεις περιόδους δοκιμής, ως εξής: 13:30-15:00, 15:30-17:00 και 17:30-19:00. Κάθε περίοδος θα περιλαμβάνει διαφορετικά κρασιά.
Τα κρασιά είναι αντιπροσωπευτικά όλων των τύπων και διαφορετικών στυλ οινοποίησης και όχι μόνο. Στα αφρώδη, για παράδειγμα, εκτός από λευκές και ροζέ σαμπάνιες, χρονολογημένες (πολλές παλαιωμένες, μέχρι και 15ετία), αλλά και μη χρονολογημένες, θα βρούμε και άλλα κρασιά που παράγονται στη Γαλλία ή σε άλλες χώρες με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (π.χ. Crémant, Cava κ.ά.), καθώς και με τις άλλες μεθόδους παραγωγής αφρωδών οίνων. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, όπως αφρώδεις οίνοι από το Μεξικό, αλλά και ένας χωρίς αλκοόλ! Οι εκπλήξεις συνεχίζονται επαυξημένα και στους γλυκούς οίνους, αφού το μενού περιλαμβάνει αρκετούς από Κίνα, και έναν από Αυστραλία. Φυσικά, ούτε από αυτήν την κατηγορία λείπουν τα κλασικά, όπως οίνοι του ήλιου (λιαστοί), αλλά και του πάγου (ice wines), κρασιά από σταφύλι «προσβεβλημένο» από βοτρύτη, κρασιά με θρυλικές γεωγραφικές προελεύσεις, είτε που συναντάμε στην Ελλάδα, όπως Port και Tokaji, είτε όχι (π.χ. Pineau des Charentes, Monbazillac κ.ά.), καθώς και γλυκά κρασιά από «εξωτικές» για την ελληνική αγορά οίνων χώρες, όπως η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Ελβετία, η Μολδαβία και η Τσεχία.
Όλα τα κρασιά απέσπασαν Αργυρό, Χρυσό ή και Μεγάλο Χρυσό μετάλλιο στο πλαίσιο των αξιολογήσεων του Concours Mondial de Bruxelles, που έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2023
Αίθουσα 2
Εισηγητής: Στάθης Σάλτας DipWSET - Tutor of WSPC Wine School